Vi välkomnar Evelina – språkkonsult med koll på sökmotoroptimering

Språkkonsulterna fortsätter att växa och får en ny medarbetare i Evelina Grenehed. Evelina är examinerad språkkonsult i svenska och expert på att skriva sökmotoroptimerade webbtexter. I den här intervjun får du veta mer om Evelina och hennes roll på Språkkonsulterna.

Evelina Grenehed, svartvit porträttbild.

Välkommen Evelina! Hur känns det?

Tack! Det känns stort, roligt och väldigt spännande. Jag började på Språkkonsulterna precis i tid för att vara med på vårt stora höstmöte och träffa mina nya kollegor, vilket var superkul. Nu är jag i full gång med att sätta mig in i mina uppdrag.

Vad kommer du att göra på Språkkonsulterna?

Jag kommer att ta mig an flera olika typer av uppdrag. Både kurser och granskningar är redan i gång eller inplanerade, och fler ska det bli. Förhoppningsvis kommer jag att kunna komplettera de tjänster vi erbjuder med mina kunskaper inom SEO och lättläst svenska.

Vad gjorde du innan du började på Språkkonsulterna? Vad tar du med dig för erfarenheter därifrån?

De senaste åren har jag jobbat som webbskribent med fokus på SEO, det vill säga sökmotoroptimering. Därmed har jag koll på vad sökmotorer värderar i webbtexter och vad man ska tänka på för att komma högt upp i sökresultaten. Den erfarenheten kompletterar min kompetens som språkkonsult väldigt väl, eftersom jag kan väga in både sökbarhetsperspektivet och klarspråksperspektivet när jag jobbar med text till webben.

Dessutom har jag jobbat med att skriva på lättläst svenska, så det tar jag också med mig till framtida uppdrag.

Vad ser du mest fram emot på Språkkonsulterna?

Att både få arbeta både praktiskt med text och pedagogiskt med att coacha skribenter i att utvecklas. Det ska bli extra roligt att hålla kurser, för det är verkligen något jag har velat göra mer av.

Vad visste du om Språkkonsulterna innan du började hos oss?

Jag visste att det var ett företag som jobbar med hela den bredden av kunskaper som vi har med oss från Språkkonsultprogrammet. Några av mina nya kollegor har jag träffat tidigare på konferenser, och jag har följt språkbreven och språkkvissen vi skickar ut. Så viss koll har jag haft!

Vi på Språkkonsulterna sysslar med allt från musik till trädgårdsarbete på fritiden. Vad tycker du om att göra när du är ledig?

Även på fritiden skriver jag en hel del, men mer skönlitterärt. Annars ger jag mig gärna ut på långa upptäcktsfärder i skogen – helst flera timmar längre än planerat – ­­eller spelar Dungeons & Dragons och andra spel där jag får leva mig in i en annan värld.

Vill du veta mer om Evelina eller anlita henne till något språkprojekt? Hör av dig!

evelina.grenehed@sprakkonsulterna.se