Strategiskt textarbete

Behöver du ta ett helhetsgrepp om kommunikationen i din verksamhet? Eller vill du få expertstöd i ett projekt? Det kan vi hjälpa dig med.

Vi på Språkkonsulterna är examinerade språkkonsulter, kommunikationsstrateger, redaktörer, skribenter och språkvårdare. Med vår samlade kompetens kan vi ge råd och strategiskt stöd på flera olika sätt.

Hör av dig till oss om du vill bolla idéer

Det är inte alltid helt lätt att veta vad ens organisation behöver. Vi är gärna ditt bollplank när du spånar tankar!

Strategiskt textarbete

Hyr en språkkonsult

Är det mycket att göra på jobbet? Låt någon av våra kvalificerade språk­konsulter täcka upp vid sjukdomar, föräldra­ledigheter, tillfälliga arbets­toppar och vakanser. Vi kan också vara en resurs när ditt företag är i tillväxtfasen eller ska genomföra ett tidsbegränsat projekt.

Läs mer om att hyra en språkkonsult

Klarspråksprojekt

Under ett språkprojekt sprider vi kunskap om klarspråk i din organisation. Vi planerar, analyserar, utbildar och förankrar. Resultatet blir en enhetlig ton i organisationens texter, ett effektivare skrivsätt och nöjdare läsare.

Läs mer om Klarspråksprojekt

Språklig profil

Hur kommunicerar dina medarbetare företagets värdegrund och varumärke? En språklig profil kompletterar den grafiska profilen så att språket i företagets texter speglar värdegrunden i kommunikationspolicyn. När den språkliga profilen är klar ger vi handfasta verktyg till medarbetarna att åstadkomma rösten och språket.

Läs mer om Språklig profil

Skrivtest inför rekrytering

Testa dina kandidater i ett skriv­test innan du går vidare till det sista steget i rekryteringen. Språkkonsulterna gör skräddarsydda test så att du kan mäta kandidaternas förmåga att skriva och formulera de texter som förekommer mest på ditt företag.

Läs mer om Skrivtest inför rekrytering

Terminologi

Termer är ord eller uttryck som betyder något särskilt inom sitt fackområde. Vill du börja arbeta med termerna i din organisation, men vet inte riktigt hur? Vi hjälper dig gärna att både komma igång med projektet och driva det i mål. Tillsammans får vi rätt på termerna!

Läs mer om hur vi arbetar med terminologi

Förändra textkulturen

Begripliga och tydliga texter är avgörande för alla organisationers lönsamhet och effektivitet. Språkkonsulterna guidar dig som ledare i att arbeta strategiskt och metodiskt för skapa en bra textkultur.

Läs mer om tjänsten förändra textkulturen

Hittar du inte det du letar efter?

Är du ute efter något särskilt? Vi skräddarsyr våra tjänster efter din organisations behov. Hör av dig till oss, så hjälper vi dig att hitta rätt upplägg.

Kontakta oss