Kurser och föredrag

Behöver du och dina kollegor bli bättre på att skriva eller tala? I vårt kurs­utbud hittar du breda kurser om klarspråk, webb­skrivande, lättläst och presen­tations­teknik, men också skräddar­sydda upplägg för exempelvis webb­redaktörer, nämnd­sekreterare, jurister och personal inom kundtjänst.

Heldag eller halvdag? Stor eller liten grupp? Seminarium eller föreläsning? På plats eller på distans? Vi anpassar upplägget efter era önskemål, behov och förkunskaper. Här hittar du några av våra vanligaste teman för kurser och föredrag.

Kontakta oss för att beställa en kurs

Ser du något intressant? Eller vill du ha en kurs med ett annat fokus? Hör av dig, så hjälps vi åt att ta fram ett upplägg som passar deltagarnas behov.

Våra kurser och föredrag

Skriva vårdat, enkelt och begripligt

Detta är vår bredaste skrivkurs. Den passar alla typer av företag, yrken och texttyper och tar upp principerna för klarspråk. Du får konkreta verktyg för att skriva texter som är effektiva, begripliga och enkla att läsa.

Läs mer om Skriva vårdat, enkelt och begripligt

Skriva för webben

Denna kurs riktar sig till dig som skriver och publicerar innehåll på webb och sociala medier. Här får du lära dig att anpassa texterna efter användarnas beteende. Vi går bland annat igenom struktur, stil och ton, länkar och rubriker.

Läs mer om Skriva för webben

Skriva lättläst

På den här skrivkursen får du lära dig att anpassa dina texter till stora läsar­grupper och till målgrupper med särskilda behov. Kursens mål är att du ska kunna skriva både lättlästa och tillgängliga texter.

Läs mer om Skriva lättläst

Presentera professionellt

En kurs för dig som ofta håller presentationer och talar inför människor. Du får lära dig vad som är viktigt att tänka på före och under en presentation. Målet är att du ska bli en god och avspänd talare.

Läs mer om Presentera professionellt

Rätt och fel i språket

I den här kursen går vi igenom skrivregler och språkriktighet – vi diskuterar frågor som när det heter var och när det heter vart, och när man ska skriva de respektive dem.

Läs mer om Rätt och fel i språket

Klarspråk för juristen

Kursen vänder sig till dig som arbetar med juridiska texter inom både privat och offentlig sektor. Du får lära dig att skriva juridiskt korrekt utan att för den skull låta pompös och ålderdomlig.

Läs mer om Klarspråk för juristen

Kurs i digital tillgänglighet

En heldagskurs för dig som jobbar med kommunikation på webben. Kursen tar upp digital tillgänglighet både ur ett språkligt och ett tekniskt perspektiv för att uppfylla aktuella lagkrav. Vi håller kursen tillsammans med Metamatrix.

Läs mer om Kurs i digital tillgänglighet

Hittar du inte det du letar efter?

Är du ute efter något särskilt? Vi skräddarsyr våra tjänster efter din organisations behov. Hör av dig till oss, så hjälper vi dig att hitta rätt upplägg.

Kontakta oss

Villkor för våra kurser

Ta del av de villkor som gäller om du och dina kollegor beställer en anpassad kurs.

Villkor för kurser