Våra kurser och föredrag

Språkkonsulterna håller skräddarsydda skrivkurser för dig och dina kollegor på din arbetsplats. Vi anpassar kurserna efter era behov och förkunskaper. Här ser du några av våra vanligaste skrivkurser och föredrag.

Beställ en skrivkurs!

Hittar du något frestande? Eller vill du ha en kurs med lite annat fokus? Kontakta oss så hjälps vi åt att sätta ihop ett upplägg som motsvarar deltagarnas behov.

Kontakta oss

Pratbubbla med texten: Kurs eller föredrag? Heldag eller halvdag? Vi anpassar offerten och kursen efter dina önskemål.

Våra kurser och föredrag

Skriva vårdat, enkelt och begripligt

Vår bredaste skrivkurs. Den ger en bra grund för alla typer av företag, yrkes­kategorier och texter. Vi går igenom hur du går tillväga för att dina texter ska bli effektiva, begripliga och lätt­lästa.
› Läs om kursen Skriva enkelt, vårdat och begripligt

Skriva för webben

Skrivkurs för webbredaktörer eller personer som publicerar på webben. På kursen lär du dig att anpassa texterna efter användarnas beteende. Vi går igenom struktur, stil och ton, länkar, och rubriker.
› Läs om kursen Skriva för webben

Rätt och fel i språket

Hur lyder skrivreglerna egentligen: ska jag skriva var eller vart? De eller dem? Rätt och fel i språket är vår skriv­­kurs om språk­­riktighet. Vi diskuterar modern svenska och vilka skriv­regler som gäller i dag.
› Läs om kursen Rätt och fel i språket

Presentera professionellt

En kurs för dig som ofta håller presentationer och talar inför människor. Målet är att du ska bli en god och avspänd talare genom kunskap om vad som är viktigt att tänka på före och under en presentation.
› Läs om kursen Presentera professionellt

Skriva i sociala medier

Skriva i sociala medier är en skrivkurs som vänder sig till dig som bloggar professionellt eller skriver på Facebook, Wikipedia, Twitter, Linkedin för ditt eget företag eller åt andra företag och organisationer.
› Läs om kursen Skriva i sociala medier

Klarspråk för juristen

Kursen vänder sig till dig som arbetar med juridiska texter inom både privat och offentlig sektor. Du får hjälp att hitta en ny juridisk stil som strävar bort ifrån den pompösa och ålderdomliga traditionen.
› Läs om kursen Klarspråk för juristen

Skriva lättläst

På den här skrivkursen får du lära dig att anpassa dina texter till stora läsar­grupper och till mål­grupper med sär­skilda behov. Efter kursen känner du dig säk­rare på hur du skriver lätt­lästa och till­gäng­liga texter.
› Läs om kursen Skriva lättläst

Effektiva mejl

Är du osäker på hur långt ett mejl ska vara? Och hur rakt på sak du kan vara? Vi gör en djupdykning i e‑post som kommunikationskanal och lär dig vilka skriv‑ och etikettsregler som gäller.
› Läs om kursen Effektiva mejl

Bankernas språk

Måste banken låta som en jurist för att bli trovärdig? Och vad säger Finans­inspektionen om bankernas texter? Vi har analyserat kommunikationen och berättar om resultaten med distans och lite humor.
› Läs om kursen eller föredraget Bankernas språk

Skriv instruktioner som är lätta att följa

På den här kursen lär du dig att fram­ställa komplicerade samband enkelt och pedagogiskt. Du får också lära dig att ställa upp instruktioner och hjäl­ptexter på ett över­skådligt och enkelt sätt.
› Läs om kursen Skriv instruktioner som är lätta att följa

Jämställda texter

Många av arbetslivets texter har en stor och varierad mottagar­grupp. Låt oss komma och utbilda med­arbetarna på din arbet­splats i vad de behöver tänka på för att skriva jäm­ställda och köns­neutrala texter.
› Läs om kursen Jämställda texter

Skriv läsvärda protokoll

Skriver du ofta protokoll? Vill du lära dig en metod att skriva bättre och effektiv­are? Vi gör praktiska skriv­övningar och tränar upp din skriv­förmåga. Dina protokoll blir lättare att skriva och trevligare att läsa.
› Läs om kursen Läsvärda protokoll

Rapporter och utredningar som ger besked

Om du vill lära dig att skriva rapporter som verkligen blir lästa och upp­skattade är den här kursen något för dig! Vi lär ut knepen som gör att skriv­arbetet går smidigt och resultatet blir lätt att läsa och förstå.
› Läs om kursen Rapporter och utredningar som ger besked

Har du ett undertryckt språkbehov?

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Eller vill du bara prata lite om språk och kommunikation? Hör av dig till oss! Vi hjälper dig att hitta rätt.
Kontakta oss

Back to top