Våra kurser och föredrag

Språkkonsulterna håller skräddarsydda kurser för dig och dina kollegor på er arbetsplats. Heldag eller halvdag? Stor eller liten grupp? Seminarium eller föreläsning? Vi anpassar upplägget efter era önskemål, behov och förkunskaper. Här hittar du några av våra vanligaste teman för kurser och föredrag.

Kontakta oss för att beställa en kurs

Ser du något intressant? Eller vill du ha en kurs med ett annat fokus? Hör av dig, så hjälps vi åt att ta fram ett upplägg som passar deltagarnas behov.

Kontakta oss

Amalthea från Språkkonsulterna håller föredrag om lättläst.

Våra kurser och föredrag

Skriva vårdat, enkelt och begripligt

Vår bredaste skrivkurs. Den ger en bra grund för alla typer av företag, yrken och texttyper. Vi går igenom hur du går tillväga för att dina texter ska bli effektiva, begripliga och enkla att läsa.
› Läs om kursen Skriva enkelt, vårdat och begripligt

Skriva för webben

Skrivkurs för webbredaktörer och personer som publicerar på webben eller sociala medier. På kursen lär du dig att anpassa texterna efter användarnas beteende. Vi går bland annat igenom struktur, stil och ton, länkar och rubriker.
› Läs om kursen Skriva för webben

Skriva lättläst

På den här skrivkursen får du lära dig att anpassa dina texter till stora läsar­grupper och till målgrupper med särskilda behov. Efter kursen känner du dig säkrare på hur du skriver lättlästa och tillgängliga texter.
› Läs om kursen Skriva lättläst

Presentera professionellt

En kurs för dig som ofta håller presentationer och talar inför människor. Målet är att du ska bli en god och avspänd talare genom kunskap om vad som är viktigt att tänka på före och under en presentation.
› Läs om kursen Presentera professionellt
 

Rätt och fel i språket

Hur lyder skrivreglerna egentligen: ska jag skriva var eller vart? De eller dem? Rätt och fel i språket är vår skriv­­kurs om språk­­riktighet. Vi diskuterar modern svenska och vilka skriv­regler som gäller i dag.
› Läs om kursen Rätt och fel i språket
 

Klarspråk för juristen

Kursen vänder sig till dig som arbetar med juridiska texter inom både privat och offentlig sektor. Du får hjälp att hitta en ny juridisk stil som strävar bort ifrån den pompösa och ålderdomliga traditionen.
› Läs om kursen Klarspråk för juristen

Har du ett undertryckt språkbehov?

Vill du veta mer om någon av våra tjänster? Eller vill du bara prata lite om språk och kommunikation? Hör av dig till oss! Vi hjälper dig att hitta rätt.
Kontakta oss

Back to top