Vad behöver du hjälp med?

Vi fokuserar alltid helhjärtat på våra uppdrag, och kan ofta hjälpa dig med flera saker. De bästa resultaten kommer när vi får jobba tillsammans med våra kunder under en längre tid och hjälpa dem att få ett långsiktigt kommunikationsarbete. Se därför våra språktjänster nedan som en inledning på en lång relation och läs gärna mer om vår femstegsmodell som bygger in kvalitet och långsiktighet i kommunikationsarbetet.

Läs mer om Språkkonsulternas femstegsmodell

Våra tjänster

sprakkonsulterna-kurser

Kurser och föredrag

Behöver du och dina kolleger bli bättre på att skriva eller tala? I vårt kursutbud hittar du breda skrivkurser och presentationskurser, men också skräddarsydda för exempelvis webbredaktörer, bloggare, nämndsekreterare, jurister, kontaktcenter och lättlästskribenter.
› Kurser och föredrag
sprakkonsulterna-textgranskning

Textgranskning och redigering

Oavsett hur komplext ämnet är finns det alltid ett sätt att uttrycka det på enkel och begriplig svenska. Vi arbetar med alla ämnesområden och alla texttyper och gör texterna välstrukturerade, välformulerade och snygga.
› Textgranskning och redigering
sprakkonsulterna-skrivtjanst

Skribent och copywriter

Det är skillnad på texter och texter! Dina kunder märker när texten ger ett professionellt intryck och när den ger ett amatörmässigt intryck. Hos oss får du alltid kvalificerad hjälp av en examinerad språkkonsult.
› Skribent och copywriter
sprakkonsulterna-foredrag

Språklig profil

Hur kommunicerar dina medarbetare företagets värdegrund och varumärke? En språklig profil kompletterar den grafiska profilen så att språket i företagets texter speglar värdegrunden  i kommunikationspolicyn. Och när den språkliga profilen är fastlagd ger vi handfasta verktyg till medarbetarna att åstadkomma rösten och språket.
› Språklig profil
sprakkonsulterna-teknikinformation

Teknikinformation

Låt inte teknikinformationen bli produktens svaga punkt! Vi gör alltid en be­hovs­analys när din teknik doku­mente­ras, och vi kart­lägger behovet av bruks­anvis­ningar, hjälp­texter och annat informations­material. I våra för­bere­del­ser in­går också att ta reda på vilket syfte informa­tionen ska fylla och vem som ska använda den.
› Läsvärd teknikinformation
sprakkonsulterna-lattlast

Lättläst för alla

Lättläst för alla är tydligt formulerade texter som hjälper läsaren över språkliga trösklar, men som utgår ifrån att läsaren i övrigt är normalbegåvad. Lättläst för alla lämpar sig för breda, viktiga texter som ska förstås av många.
› Lättläst för alla
sprakkonsulterna-oversattning

Översättningar

Vi översätter och lokaliserar texten helt och hållet, och skriver goda idiomatiska texter. Därefter tar textgranskaren över och granskar texten ur ett redaktionellt, språkligt och pedagogiskt perspektiv. Alla våra översättare har målspråket som sitt modersmål.
› Översättningar
sprakkonsulterna-sprakvardsprojekt

Språkprojekt

Det finns många vinster med att genomföra ett språkprojekt på företaget. Resultatet blir en enhetlig ton i företagets texter, effektivare skrivsätt och nöjdare kunder. För att inte tala om den personliga utvecklingen hos med­arbetarna. Det är ju så kul att diskutera språk!
› Språkprojekt
rosttjanst

Rösttjänst

Ska du ta fram en reklamfilm, radioreklam eller en företagspresentation för webben eller andra kanaler där en trovärdig speakerröst är en viktig del? Vi kan hjälpa till även med det.

Har du ett undertryckt språkbehov?

Eller är du intresserad av att veta mer om någon eller några av våra tjänster?
Kontakta oss
 
Back to top