Språkbrev och språkblogg

Här hittar du alla språkbrev och blogginlägg som vi har publicerat genom åren

Varmt välkommen till vårt stora arkiv av språkbrev och blogginlägg! Här hittar du svar på väldigt många frågor och dilemman som du möter när du arbetar med text och skrivande. Sök på kategori, ämne eller valfritt sökord för att fördjupa dina kunskaper.

Läs våra språkbrev och blogginlägg

Språkbrev

När är det bra att använda lix?

Hur fungerar verktyget lix och när kan det vara användbart? Det här språkbrevet handlar om fördelar och risker med att mäta läsbarhetsindex.

Språkbrev

Låt Powerpoint förstärka ditt budskap

I det här språkbrevet får du tips på hur du gör tydliga Powerpointpresentationer som förstärker det du säger i föredraget.

Språkbrev

Skriver du för alla så skriver du för ingen

Försök att alltid ha en specifik målgrupp för ögonen när du skriver! Här får du tips på hur du kan arbeta för att pricka in just din målgrupps behov, och koppla det till textens syfte och innehåll.

Språkbrev

Våga vara tråkig!

Du kanske hör den där inre rösten som säger åt dig att texten borde vara lite mer spännande – och då gäller det att vara modig. Det är sällan bra att variera för sakens skull – i brukstexter är det ofta bättre att skriva tråkigt!

Språkbrev

Håll ordning på avstånden

Det här språkbrevet handlar om tre slags tomrum som hjälper läsaren att ta till sig texten: mellan stycken, mellan rader och mellan ord.

Språkbrev

Hjälp läsarna att hitta sammanhang med medvetna radbrytningar

Hur du formger en lättläst text har betydelse för begripligheten. Det här språkbrevet handlar om hur du kan göra lagom långa rader med hjälp av så kallad medveten radbrytning.

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Prenumerera på språkbrevet och språkkvisset

Språkbrevet och språkkvisset kommer en gång i månaden, i varsitt utskick. Du får ingen annan information eller reklam.

Tack för att du prenumererar på vårt mejlutskick!