Språktips

I våra språktips delar vi med oss av kunskap och råd inom språk och kommunikation. Filtrera listan utifrån kategori och ämne, eller sök på det som intresserar dig.

De senaste inläggen

Brandman, brandperson eller brandsoldat?

Det finns en del yrken som har varit så dominerade av ett kön att de har det som ett led i sina yrkesbeteckningar. Hur ska vi benämna till exempel flygvärdinnor och brandmän, om vi vill uttrycka oss könsneutralt?

Blogginlägg

Webbplatser som räddar världen? Del 3

Går det att göra webbplatser som bidrar till en bättre värld? Det tror vi! Genom att ta skapa tydliga riktlinjer för innehåll och tillgänglighet på webben bidrar du till inkludering och hållbarhet enligt FN:s globala mål. Del 3: Begripligt språk

Blogginlägg

Webbplatser som räddar världen? Del 2

Går det att göra webbplatser som bidrar till en bättre värld? Det tror vi! Genom att ta skapa tydliga riktlinjer för innehåll och tillgänglighet på webben bidrar du till inkludering och hållbarhet enligt FN:s globala mål. Del 2: Tydliga länkar, rubriker och listor.

Blogginlägg

Webbplatser som räddar världen? Del 1

Går det att göra webbplatser som bidrar till en bättre värld? Det tror vi! Genom att ta skapa tydliga riktlinjer för innehåll och tillgänglighet på webben bidrar du till inkludering och hållbarhet enligt FN:s globala mål. Del 1: Ta kontroll över innehållet på webben.

Blogginlägg

Saker som läsare aldrig säger

Vad tycker kunderna om företagens köpvillkor? Hur uppfattar medborgare myndigheternas information? I det här blogginlägget kan du läsa om om vad de INTE tycker.

Språkbrev

Snedstreck i löptext – därför blir det otydligt

Använder du gärna snedstreck för att skilja mellan olika alternativ i löptext? Här får du tips om när snedstreck kan bli tvetydigt och hur du kan skriva i stället. 

Språkbrev

Placera emojier rätt i texten

Det blir allt vanligare för företag och myndigheter att använda emojier i sin externa kommunikation. Då är det viktigt att emojierna är placerade på ett genomtänkt sätt. Här kommer några tips på hur du kan tänka när du använder emojier.

Språkbrev

Vad säger politikerna egentligen?

Så här i valtider hör vi många politiker hålla tal och uttala sig i debatter och intervjuer. Men vad säger de egentligen? Här får du tips på några saker att spana efter i valrörelsen.

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Prenumerera på Språkbrevet och Språkkvisset

Språkbrevet och Språkkvisset kommer en gång i månaden, i varsitt utskick. Du får ingen annan information eller reklam.

Tack för att du prenumererar på vårt mejlutskick!