Språkkonsulterna får ny vd

Efter 14 år som vd och frontfigur för Språkkonsulterna Prodicta AB väljer Helena Englund Hjalmarsson en ny bana. Hon och styrelsen utser Anki Mattson till ny vd. Anki Mattson har också arbetat länge i företaget och är idag konsultchef på Språkkonsulterna samt förlagsredaktör för Prodicta förlag, systerbolag till Språkkonsulterna. Anki Mattson tillträder den 1 oktober.

– Från styrelsens sida är vi glada att kunna utse Anki till ny vd. Anki är en erfaren och kompetent ledare. Hon har varit med i ledningen för företaget sedan 2004 och känner företaget utan och innan, säger Karin Steen, styrelseordförande.

Språkkonsulterna har idag åtta anställda språkkonsulter. De har uppdrag både i den privata och den offentliga sektorn – både som expertkonsulter och resurskonsulter.

– Jag tar över vd-posten i ett väl inarbetat och stabilt företag, både finansiellt och organisatoriskt och det är väldigt mycket Helena Englund Hjalmarssons förtjänst. Jag vill därför passa på att tacka henne för det fantastiska jobb hon gjort genom åren, säger Anki Mattson.

Helena Englund Hjalmarsson förbereder för en tjänst utomlands och lämnar nu företaget.

För ytterligare information kontakta Anki Mattson, 070-339 02 95, anki.mattson@sprakkonsulterna.se.