Mats Hydbom

Examinerad språkkonsult i svenska, diplomerad kommunikationsstrateg (DIHR).

Mats HydbomMats Hydbom

Du kan anlita Mats som det här

Mats tar gärna uppdrag som

  • föreläsare och utbildare
  • kommunikationsstrateg
  • skribent
  • copywriter
  • moderator och konferencier
  • språkgranskare.

Mats tar ett helhetsgrepp om kommunikationen

Mats gillar att sätta in texter i sitt kommunikationsstrategiska sammanhang för bästa total effekt. Han kan bland annat hjälpa till med att ta fram kommunikationsstrategier och språkliga profiler för företag, myndigheter och organisationer.

Mats kan dessutom mycket om det talade språket och presentationsteknik som han gärna delar med sig av i föreläsningar och kurser. Han har arbetat inom radio och tv och anlitas ofta som moderator och konferencier.

Rådgivning och strategi

Kurser och föredrag

Mats utbildar i klart och tydligt språk

Mats engageras ofta som senior föreläsare och kursledare för att tala om klarspråk i tal och skrift. Det brukar handla om att dels skapa lust och motivation, dels ge deltagarna handfasta tips och verktyg i arbetet med att uttrycka sig så att alla förstår och tar till sig budskapen. Bland kunderna finns Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Eskilstuna kommun och Region Uppsala.

Kurs: Skriva vårdat, enkelt och begripligt

Kurs: Presentera professionellt

Mats förbättrar texter

Mats har lång erfarenhet av att nagelfara texter så att de blir klara, tydliga och funktionella, alltid med läsaren i fokus. Om det handlar om webbtexter arbetar han gärna direkt i CMS-verktyg som SiteVision. Bland kunderna finns Ängelholms kommun och Amphi Produktion AB.

Mats har också varit projektledare och copywriter på en reklambyrå och formulerar fyndiga budskap i enkla, mottagaranpassade och säljande texter.

Hyr skribent eller copywriter

Språkgranskning och redigering

Mats expertområden

  • klarspråk
  • kommunikationsstrategi
  • muntlig kommunikation

Våra kunders ord om Mats

”Konferenciern var mycket bra! Vilken röst! Stadig och hade koll. Jättebra.”

”Vi är mycket nöjda med Mats föredrag.”

”Tack för strålande föredrag och tips! Fina, annorlunda vinklingar.”

”Mats var mycket bra på att fånga och hålla intresset. Lugn, öppen och tydlig.”

”Konferenciern var den bästa hittills. Mycket proffsig.”

”Vilket fantastiskt arbete Mats har gjort med texten. Jag har läst igenom den och tycker att det är mycket bra. Vid varje ändring så tänker jag ’ja, så här ska det ju skrivas’.”

En glimt av privata Mats

Mats ägnar sig mycket åt musik på fritiden. Han är dirigent för Skansenkören och sjunger i Hjorthagens kammarkör (där han också är vice dirigent). Mats har även skrivit svenska över­sättningar och original­texter till barnskivan Bananer i pyjamas.