Karin Dellby

Examinerad språkkonsult i svenska, terminolog, projektledare och vd för Språkkonsulterna.

Du kan anlita Karin som det här

Karin tar gärna uppdrag som

  • projektledare för språkprojekt
  • klarspråkskonsult
  • coach för skribenter
  • skribent
  • terminolog – från enstaka utredningar till stora projekt
  • språkgranskare.

Karin tar grepp om hela språkprojekt

Karin är Språkkonsulternas vd. Hon är en driven språkkonsult och projektledare med erfarenhet från både näringslivet och den offentliga sektorn. Hon har tidigare bland annat varit vd på Terminologicentrum och chef på bland annat Scania. Det gör henne till en pålitlig projektledare när organisationen ska ta ett helhetsgrepp på både klarspråk och terminologi.

Karin tar sig gärna an språket i en hel organisation, med målet att alla ska kunna skriva begripligt och enhetligt. Hon har till exempel jobbat med klarspråkprojekt för flera myndigheter, tagit fram riktlinjer och mallar, utbildat om klarspråk och bearbetat centrala texter tillsammans med skribenterna.

Språkprojekt

Språkgranskning

Hyr skribent eller copywriter

Karin håller koll på terminologin

Utan tydliga termer är det svårt att skriva begripligt. Karin har lång erfarenhet av terminologiarbete – allt från att reda ut enstaka termer till att bygga upp och förvalta en termdatabas.

Terminologi

Karins expertområden

  • klarspråk
  • projektledning
  • terminologi

Våra kunders ord om Karin

”Föreläsaren gav enkla och tydliga exempel och förklaringar. Hon lyckades bryta ner texterna och tydliggöra syfte och form på ett inspirerande sätt, gav gruppen många insikter och verktyg att använda i all skriven kommunikation.”

”Mycket bra utbildning som kommer att ge resultat för oss. Jag hade medelhöga förväntningar och det blev mycket bättre än väntat.”

”Uppskattade kursen mycket! Lärorikt och inspirerande.”

”Enkelt och lättsamt förklarat.”

”Har nytta av skrivguiden just nu. Skönt med tydliga skrivråd att luta sig emot.”

En glimt av privata Karin

Natur, friluftsliv, hav, snö och skog får Karin att spritta av glädje, särskilt när hon får njuta av det tillsammans med familjen. Karin gillar även musik – både klassisk och modern. Hon går därför ofta på konserter och lyssnar på levande musik. Ibland spelar Karin själv också, men då är det bara de egna öronen som får lyssna.