Om Språkkonsulterna

Språkkonsulterna är en byrå av experter inom skriftlig och muntlig kommu­nikation – särskilt utbildade i att anpassa språket till den tänkta målgruppen.

Vill du bli bättre på enkel, effektiv och begriplig kommunikation? Då kan vi på Språkkonsulterna hjälpa dig. Vi

  • håller kurser och föreläser
  • coachar och ger råd
  • skriver, granskar och bearbetar texter
  • tar fram riktlinjer och långsiktiga strategier för organisationers språk och kommunikation.

Företaget grundades 2003 och är i dag den största byrån i sitt slag. Vi har för närvarande åtta anställda konsulter och ett stort nätverk av underkonsulter. Vi är måna om våra medarbetare och har därför kollektivavtal med Almega.

Vårt kontor finns i Stockholm, men vi är verksamma i hela landet.

Vi är examinerade språkkonsulter

Vi vill att våra kunder alltid ska kunna vara säkra på att våra medarbetare är kvalificerade och att vi levererar hög kvalitet. Därför är alla våra konsulter examinerade språkkonsulter i svenska eller motsvarande. Att vara examinerad språkkonsult innebär att man är utbildad på språkkonsultprogrammet vid Stockholms, Lunds, Göteborgs eller Umeå universitet.

Våra medarbetare

Vår affärsidé

Vår affärsidé är enkel: Vi vill erbjuda kvalificerade konsulttjänster inom skrivande, språkvård, information och kommunikation. Vi ska utföra våra uppdrag med engagemang och omdöme, och våra tjänster ska ge praktisk nytta till kunderna.

Vår värdegrund

Våra värderingar vilar på tre grundpelare: trovärdighet, engagemang och respekt.

Trovärdighet

Kunderna ska få den kvalitet de beställer och förväntar sig. De ska kunna känna förtroende för vår expertis.

Engagemang

Vi engagerar oss i kundernas situation och anstränger oss det där lilla extra för att ge även det de inte förväntar sig.

Respekt

Vi står för en respektfull språksyn, vi respekterar olika skribenters olika förutsättningar och talar aldrig om ”rätt” eller ”fel”.

Vi jobbar med hållbar utveckling

På Språkkonsulterna brinner vi för att göra världen begriplig. Samtidigt bidrar vi i arbetet med att uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling, på de sätt vi kan.

Vårt hållbarhetsarbete

Vill du veta mer om oss?

Har du frågor om oss eller vår verksamhet? Eller vill du kanske anlita oss för ett uppdrag? Hör av dig!

Kontakta oss