Välkommen till Språkkonsulterna Tineska Carlesson Magalhães

Varmt välkommen till oss Tineska! Hur känns det?

Tack så mycket! Det känns verkligen superroligt. Under mina första veckor har jag känt mig så välkommen och nu ska det bli spännande att sätta mig in i mina kommande uppdrag.

Vad kommer du att göra på Språkkonsulterna?

Just nu har jag både språkgranskningar och kurser i klarspråk framför mig. Längre fram hoppas jag på att få djupdyka i det som är mina specialområden, nämligen det flerspråkiga arbetslivet och svenska som andraspråk.

Vad gjorde du innan du började på Språkkonsulterna? Vad tar du med dig för erfarenheter därifrån?

Nu senast var jag kommunikatör på miljö- och solidaritetsorganisationen Jordens Vänner. Det jag främst tar med mig från min tid där är hur viktigt det är för mig att få arbeta med något som känns meningsfullt och tillsammans med engagerade kollegor. Jag är övertygad om att jag kommer känna likadant, även här hos Språkkonsulterna.

Tidigare har jag hållit klarspråkskurser för ett annat konsultbolag. Då lärde jag mig hur jag kan anpassa kursinnehållet utifrån kursens deltagare. Jag kommer också ha nytta av att ha jobbat som språklärare och mina tidigare erfarenheter av att granska och ge återkoppling på olika typer av texter.

Vad ser du mest fram emot på Språkkonsulterna?

Jag ser verkligen fram emot att få jobba med just sådant som jag tycker är spännande och givande – språk, text, undervisning och att få möta kunder från alla möjliga olika håll och branscher. Jag har en stark känsla av att jag kommer få lära mig en hel del, både om språkarbete och helt andra saker. Och så ser jag fram emot att få vara Språkkonsulternas representant i Göteborg – en sådan har vi inte haft tidigare.

Vad visste du om Språkkonsulterna innan du började hos oss?

Mitt generella intryck var att Språkkonsulterna består av ett gäng både trevliga och kompetenta personer. Och att det är en organisation med en bred repertoar när det gäller olika språktjänster. Språkkvissen har jag länge uppskattat och även skickat till både min make och min svärmor.

Under min praktik på en länsstyrelse, under min sista termin på Språkkonsultprogrammet, var jag med och startade ett klarspråksprojekt. Två från Språkkonsulterna bjöds då in för att hålla klarspråkskurser, och jag fick ett väldigt positivt och proffsigt intryck av dem. Nu, snart fyra år senare, är det min tur att hålla kurser på samma länsstyrelse!

Vi på Språkkonsulterna sysslar med allt från musik till trädgårdsarbete på fritiden. Vad tycker du om att göra när du är ledig?

Utöver att umgås med nära och kära är min favoritsysselsättning dans! Närmare bestämt fridans. Att jogga längs med en sjö, gå på träningspass på Friskis & Svettis eller utforska nya restauranger är andra saker jag uppskattar. Jag tycker också om att engagera mig i olika gemenskaper och sitter för närvarande i styrelsen för yrkesföreningen för språkkonsulter, Examinerade språkkonsulter i svenska (Ess).