Språkkonsulterna öppnar kontor i Malmö

Språkkonsulterna har funnits i 10 år i Stockholm. Nu utvidgar vi vårt geografiska område med ett kontor i Malmö. Henrik Karlsson blir regionchef.

malmo

Nu slår Språkkonsulterna upp portarna till sin närvaro i Skåneregionen. Den 28 februari kör vi igång och redan veckan därpå ger vi en serie frukostseminarier i södra Sverige.

– Språkkonsulternas verksamhet har aldrig varit bunden till en geografisk plats. Vi har gett kurser i Bryssel, Eskilstuna, Helsingfors, Piteå, vi har hållit föredrag i Sydney, Lissabon, Mexico City, Washington. Och för de språkgranskningar vi utför spelar det ingen roll var i världen vi befinner oss. Men trots den krympande världen ser vi ofta nyttan med att mötas fysiskt och för större språkvårdsprojekt är geografisk närhet ett stort plus, säger Helena Englund Hjalmarsson, vd på Språkkonsulterna.

Henrik Karlsson, examinerad språkkonsult i svenska blir regionchef i Malmö.

– Satsningen är helt rätt. Malmö och Lund är en mycket företagstät och expansiv region. Dessutom inrättas nu Språkkonsultprogrammet vid Lunds universitet hösten 2013. Det kommer att innebära att professionen får fäste i folks medvetande. Jag ser mycket fram emot att utveckla Språkkonsulterna här, säger Henrik Karlsson.

Kontakta oss om du vill ha mer information om vårt arbete i södra Sverige.

Henrik Karlsson henrik.karlsson@sprakkonsulterna.se
Språkkonsulterna prodicta AB
Box 2465
214 13 Malmö

Foto: fotoakuten.se