Lär känna Elin – vårt senaste tillskott

Vi på Språkkonsulterna säger varmt välkommen till vår nya medarbetare Elin Segerstedt! Precis som övriga medarbetare är Elin examinerad språkkonsult i svenska, och hon kommer att jobba från vårt kontor i Stockholm. Vår vd, Anki Mattson, har intervjuat Elin (via Teams, så klart!) så att du ska få lära känna henne bättre.

Elin blir intervjuad av Anki i Teams.

Välkommen Elin! Hur känns det?

Tack! Det känns jättebra! Jag har blivit varmt välkomnad, och jag har fått lära känna smarta och trevliga språkkonsultkollegor och dyka in i spännande uppdrag direkt.

Vad kommer du att göra på Språkkonsulterna?

Jag kommer att jobba med olika sorters textarbeten, hålla utbildningar och ge inspirationsföreläsningar – alla delar av språkkonsultens omväxlande profession. Jag hoppas också att mitt intresse för jämställt språk och inkluderande kommunikation kommer att leda till nya uppdrag.

Vad gjorde du innan du började på Språkkonsulterna? Vad tar du med dig för erfarenheter därifrån?

Senaste åren har jag jobbat som språkkonsult både som anställd och i egen regi. Jag gillar verkligen variationen på kunder och uppdrag och tycker att jag lär mig nya saker i varje projekt. Innan jag började på Språkkonsulterna hade jag en kort projektanställning på Språkrådet – där lärde jag mig en hel del om alla dilemman som myndigheten för språkvård brottas med.

Annars har jag en brokig yrkesbana bakom mig. Jag är utbildad scenograf och arbetade en period i filmbranschen, jag har läst litteraturvetenskap och jobbat i bokaffär. Och så har alla vårdjobb i min ungdom format mig mycket.

Vad ser du mest fram emot på Språkkonsulterna?

Språkkonsulterna har en stark vision som jag delar – att göra världen begriplig. Det känns häftigt att få jobba i ett företag som har etablerat och implementerat den visionen på så bred front under så lång tid.

Jag ser fram emot att få möta kunder inom vitt skilda verksamhetsområden, att få samarbeta om texter med kunder och kollegor, och att få bjuda på mina kunskaper i olika sammanhang. Att göra världen begriplig är en läroprocess för alla inblandade.

Vi på Språkkonsulterna sysslar med allt från musik till trädgårdsarbete på fritiden. Vad tycker du om att göra när du är ledig?

Jag älskar att jobba med händerna på olika sätt – på vintern stickar jag, och på sommaren snickrar och påtar jag i trädgården på mitt lantställe i Sörmland.

Porträttbild av Elin Segerstedt.

Kontakta Elin

Vill du veta mer om Elin eller anlita henne till något språkprojekt? Hör av dig!

elin.segerstedt@sprakkonsulterna.se