Karin Dellby blir ny vd på Språkkonsulterna

Den 1 september 2021 tillträder Karin Dellby som vd för Språkkonsulterna prodicta AB. Hon tar över efter Anki Mattson, som lämnar tjänsten efter fyra år för att koncentrera sig på att utveckla Språkkonsulternas verksamhet. Anki och Karin kommer tillsammans att bilda ledningsgruppen för Språkkonsulterna.

 – Det känns som en naturlig utveckling efter att jag har varit personalansvarig sedan maj 2019, säger Karin. Det ska bli spännande att bygga vidare på de idéer som driver vår verksamhet redan i dag. Språkkonsulterna är ju ledande i språkkonsultbranschen, och det ger oss en unik chans att ta språkkonsulttjänster till nästa nivå. Det är en utmaning som jag gärna tar mig an tillsammans med mina skickliga kollegor.

Anki Mattson och Karin Dellby sitter i en park och pratar med varandra.
Anki Mattson och Karin Dellby.

Karin har en bakgrund som chef för språkvård, terminologi och översättning på Scanias eftermarknadsorganisation och som vd på Terminologicentrum.

 – Jag ser fram mot att få utveckla vår ställning inom tjänster som ligger mig särskilt varmt om hjärtat, som projektledning och terminologiarbete, fortsätter Karin. Det är områden där Språkkonsulterna kan bidra med mycket kunskap och därmed förbättra kunders arbetssätt och slutprodukter.

 – Det känns väldigt bra att Karin tar över nu, säger avgående vd Anki Mattson. Hon har redan påverkat firman i positiv riktning, och hennes gedigna ledarskapserfarenheter är en stor tillgång för oss. För egen del tycker jag att det ska bli roligt att få koncentrera mig på att utveckla våra tjänster och vår verksamhet, så att vi fortsätter att vara flexibla och väl rustade för våra kunders krav och behov.

Presentation av Karin Dellby

Presentation av Anki Mattson

Om Språkkonsulterna