Jordbruksverket tog hem Språk10-utmärkelsen

Den 8 november belönades årtiondets språkinsats med Språk10-utmärkelsen. Det var Jordbruksverket som tog hem vinsten.

BeskurenSpråk10-utmärkelsen är ett engångspris som Språkkonsulterna har tagit fram i samband med sitt 10-årsjubileum. Utmärkelsen belönar insatser inom muntlig eller skriftlig kommunikation med fokus på nytta i sparad tid eller pengar för kunder, konsumenter, medborgare eller företagare.

– Vem som helst har kunnat nominera under hösten och vi har fått in flera spännande nomineringar, säger Språkkonsulternas vd Helena Englund Hjalmarsson.

Juryn har bestått av representanter från Språktidningen, Samspråk och Språkkonsulterna. Det som avgjorde juryns val var att Jordbruksverket har både jobbat långsiktigt och gjort en stor aktiv satsning under det senaste året.

– Ofta saknas långsiktigheten i språkarbetet, säger Ingrid Olsson från Samspråk. Många gör jättebra punktinsatser, men får inte resurser till bestående arbete.

Motiveringen till Jordbruksverket lyder: Jordbruksverket har under de senaste tio åren arbetat långsiktigt och uthålligt med sin kommunikation, samt under 2013 genomfört ett anmärkningsvärt projekt.

Eva Enochsson från informationsenheten på Jordbruksverket var på plats för att ta emot utmärkelsen.

– Vi är jätteglada naturligtvis, säger Eva Enochsson. Våra medarbetare är verkligen engagerade i språkarbetet och många har jobbat hårt. Det här blir en rolig överraskning och en motivationshöjare.