Lär känna vår nya språkkonsult Anna Grytzell

Anna Grytzell är vår nyaste språkkonsult, och vi är så glada över att vi har fått henne till oss. Anna kommer att jobba från vårt kontor i Malmö. Vår VD, Anki Mattson, intervjuade Anna så att du ska få lära känna henne lite bättre.

Anki intervjuar vår nyanställda, Anna Grytzell.

Välkommen Anna! Hur känns det?

Tack! Det känns väldigt bra, det har varit en dröm länge att få jobba här. Dessutom har jag blivit otroligt varmt välkomnad, vilket gör att allt känns ännu roligare!

Vad kommer du att göra på Språkkonsulterna?

Nu i början kommer jag att hålla i mycket kurser på distans. Men jag ska även jobba med textgranskning och att klarspråksanpassa texter, och så har jag blivit utsedd till Språkkonsulternas sociala medier-ansvariga. Håll utkik efter vår julkalender i december!

Vad gjorde du innan du började på Språkkonsulterna? Vad tar du med dig för erfarenheter därifrån?

Jag har haft många olika jobb, bland annat som kommunikatör på Region Skåne, som teknisk skribent på Biltema och som guide på museum i Nyköping.

Jobbet på Region Skåne lärde mig att myndigheter ofta använder sig av facktermer utan att tänka på det, och att det kan vara bra att påminna om att allmänheten inte alltid kan alla svåra ord. Jobbet på Biltema lärde mig att det går att förklara krångliga apparater på ett användarvänligt sätt, och jobbet som guide gjorde att jag blev bekväm med att prata framför folk och berätta saker på ett pedagogiskt sätt.

Alla dessa kunskaper är något som jag utan tvekan kommer att ha nytta av här på Språkkonsulterna.

Vad ser du mest fram emot på Språkkonsulterna?

Att få arbeta varje dag med precis vad jag har pluggat till! Det är få jobb där man får vara så språknördig som här, och det ska bli riktigt kul att använda mina kunskaper. Dessutom är alla kolleger väldigt snälla och kunniga – det känns väldigt lyxigt att jobba med människor som har så många unika kunskaper.

Vad visste du om Språkkonsulterna innan du började hos oss?

Jag visste att det var Sveriges största språkkonsultföretag och att många av de etablerade språkkonsulter vi har läst kurslitteratur från eller hört om på andra sätt i utbildningen har jobbat eller jobbar här. Jag visste även att min före detta kurskamrat Sofia Olofsson började jobba här efter examen, och har alltid tänkt att det vore väldigt kul att få jobba med henne.

Det är många som är musikaliska på Språkkonsulterna. Hur kan du komplettera oss där?

Oj! Under min studietid var jag väldigt aktiv i både studentspex och orkester i Lund. Så jag hade kunnat bidra med sång samt (något tveksamt) spelande på klarinett, tenorsaxofon, gitarr eller piano. Och kanske någon sketch om andan faller på!

Vill du veta mer om Anna eller anlita henne till något språkprojekt? Hör av dig!

anna.grytzell@sprakkonsulterna.se 

Anna Grytzell