10 december: Att skriva för tal

Frukostseminarium om muntlig kommunikation

Skriv för örat, inte för ögat! På det här frukostseminariet får du veta vilka krav som ställs på texter som ska talas, till exempel talmanus och filmrepliker. Vår retorikexpert Mats berättar hur du skriver för tal för att det ska låta naturligt och intressant.

Rörliga bilder blir allt vanligare på webbplatser och i sociala medier. Det produceras idag mängder av filmer och animeringar som tar över de skrivna texternas roll. Men även dessa filmer och animeringar behöver förstås texter. Någon måste skriva alla de speakertexter, repliker, talmanus och andra muntliga budskap som ska kommuniceras. Det ställer särskilda krav på skribenten, eftersom texter som ska talas är speciell genre.

Så vad ska du tänka på när du skriver för tal? Vad är viktigt i den här typen av text? Och hur skriver du en text som verkligen passar för det talade ordet? Kom på vårt frukostseminarium ”Att skriva för tal”, så delar vår konsult Mats Hydbom med sig av sina bästa knep.

När?

Tisdagen den 10 december 07.45–9.00.

  • Frukostmingel 7.45–8.15
  • Föreläsning 8.15–8.45
  • Frågor och diskussion 8.45–9.00.
    .

Var?

Språkkonsulternas kontor, Sankt Eriksgatan 17 i Stockholm.

Anmälan

Seminariet är fullbokat, men du kan fortfarande skriva upp dig på väntelistan! Då får du en plats om någon avanmäler sig.

Fullbokad
Frukostseminarium: Att skriva för tal
 
Väntelista: Att skriva för tal
 

Seminariet är kostnadsfritt, och du kan avanmäla dig fram till den 6 december kl. 10. Om du inte avanmäler dig och inte dyker upp så fakturerar vi 250 kronor.

Mats Hydbom föreläser om muntlig kommunikation och retorik.

Om föreläsaren

Mats är examinerad språkkonsult i svenska och kommunikationsstrateg. Han har arbetat länge som språkvårdare på statlig myndighet, men har också varit copywriter på en reklambyrå, ansvarat för insamlingskampanjer på Svenska Röda Korset och varit producent på Skansen (med ansvar för bland annat Allsång på Skansen).

Mats har även varit programledare och hallåman vid Sveriges Radio och Sveriges Television. Därifrån har han med sig mycket kunskap och ett stort intresse för det talade språket, retorik och presentationsteknik. Han håller ofta kurser i både muntlig och skriftlig framställning och anlitas också som konferencier och moderator.

Mats Hydbom.

Fullbokad
Frukostseminarium: Att skriva för tal
 
Väntelista: Att skriva för tal