3 oktober: Vad är lättläst?

Seminariet blev snabbt fullbokat, men du kan fortfarande skriva upp dig på väntelistan. Vi hör av oss om du får en plats.

Frukostseminarium om lättläst

Vad är lättläst egentligen? Har du kanske hört begreppet utan att vara helt säker på vad det innebär i praktiken? Kom på vårt frukost­seminarium torsdagen den 3 oktober, så får du en introduktion till lättläst och hur vi på Språkkonsulterna arbetar med det.

Vi inleder träffen med att bjuda på frukost och trevligt mingel. Sedan går vår lättläst­expert Amalthea Frantz igenom grunderna i lättläst och pratar om hur man kan arbeta med lättlästa texter. I slutet finns det tid för frågor och diskussion.

När?

Torsdagen den 3 oktober 07.45–9.00. Vi börjar servera frukost klockan 07.45. Cirka klockan 8.15 slår vi på projektorn och börjar prata.

Var?

Språkkonsulternas kontor, Sankt Eriksgatan 17 i Stockholm. Karta

Seminariet fullbokat – skriv upp dig på väntelistan

Seminariet är fullbokat. Hann du inte anmäla dig? Skriv upp dig på väntelistan, så hör vi av oss vid återbud.

Fullbokad
Frukostseminarium: Vad är lättläst?
 
Väntelista: Vad är lättläst?
 

Seminariet är kostnadsfritt, och du kan avanmäla dig fram till 1 oktober kl. 10. Om du inte dyker upp utan att ha avanmält dig så fakturerar vi 250 kronor.

Till anmälningssidan (simplesignup.se)

Amalthea från Språkkonsulterna håller föredrag om lättläst.

Föreläsare

Amalthea Frantz är Språk­konsulternas lättläst­expert. Hon arbetar med allt från text­granskning till stora projekt som inbegriper såväl text som form­givning och bild.

Tidigare arbetade Amalthea på Centrum för lättläst. Hon har även varit redaktör för lättläst litteratur på LL‑förlaget på Myndigheten för tillgäng­liga medier (MTM).

Amalthea Frantz