28 november: Skriva för webben – tre steg för att hjälpa besökaren

Frukostseminarium om att skriva för webben

Det här frukostseminariet handlar om hur du skriver webbtexter som vägleder besökarna på bästa sätt. Vi visar hur du tar hand om besökarna som har hittat fram till din webbsida, men ännu inte har gjort det du vill att de ska göra.

Under seminariet går vi igenom vår trestegsraket för användarvänliga webbtexter:

  1. Bekräfta att besökarna är på rätt plats.
  2. Besvara besökarnas frågor tydligt och enkelt.
  3. Lotsa vidare besökarna, så att de kan lösa sin uppgift.

    .

När?

Torsdagen den 28 november 07.45–9.00.

  • Frukostmingel 7.45–8.15
  • Föreläsning 8.15–8.45
  • Frågor och diskussion 8.45–9.00.
    .

Var?

Elite Plaza Hotel, Gustav Adolfs torg 49, Malmö. Karta

Anmälan

Frukostseminarium: Skriva för webben

Seminariet är kostnadsfritt, och du kan avanmäla dig fram till den 21 november kl. 10. Om du inte dyker upp utan att ha avanmält dig så fakturerar vi 250 kronor.

Språkkonsulterna föreläser om att skriva tydliga webbtexter.

Föreläsare

Sofia Olofsson tillhör den sanna webbgenerationen och är vår självklara expert på webb. Hon anlitas ofta för att föreläsa och utbilda om att skriva på webben, och hon är en uppskattad konsult i olika webbprojekt. Hennes specialitet är att formulera om och strukturera webbtexter så att de blir tillgängliga för den tilltänkta målgruppen.

Sofia har lång erfarenhet av att skriva begripliga webbtexter, eftersom hon har arbetat som innehållsansvarig webbredaktör inom e-handel i flera år. Hon är också webbansvarig hos oss, vilket innebär att hon har hand om Språkkonsulternas webbplats och mejlutskick.

Sofia Olofsson.

Karin Dellby har många olika roller: skribent, terminolog, språkvårdare, projektledare och chef, för att nämna några. Sedan några år tillbaka är hon konsult inom klarspråk och textarbete.

Målet för Karin är alltid att lära kunderna något om texter och skrivande, oavsett om hon håller en kurs eller granskar någons text. En organisations texter blir bara bättre om deras medarbetare lär sig och utvecklas som skribenter, och om de får möjligheter att arbeta med texter på ett klokt sätt. ”Fokusera på skribenterna, inte på texterna” – det är hennes paroll.

Porträttbild av Karin Dellby.

Frukostseminarium: Skriva för webben