22 mars: Grammatiken som maktmedel

Seminarium om grammatik

Den 22 mars är det Grammatikdagen. Hurra! För att uppmärksamma det bjuder vi in dig till ett seminarium om grammatiken som maktmedel.

Under seminariet får du verktyg för att genomskåda och undvika grammatiska hinder som står i vägen för förståelsen: Vilka läshinder kan vi skapa med hjälp av grammatiken? Hur ser vi till att undvika dem och därmed nå fram till våra läsare? Vi gör även kreativa övningar som avslöjar grammatikens effekt på texten.

Seminariet passar för dig som skriver i jobbet och vill ha verktyg för att skriva mer begripliga och tillgängliga texter till dina mottagare.

Kom och fira Grammatikdagen med oss!

När?

Fredagen den 22 mars klockan 15.00-16.30. Stanna gärna kvar och mingla efteråt!

Var?

Språkkonsulternas kontor på S:t Eriksgatan 17.  Karta
Närmaste tunnelbana är Fridhemsplan.

Anmälan

FULLBOKAT

Seminariet är fullbokat. Vill du skriva upp dig på väntelistan? Mejla ditt namn till oss! Du förbinder dig inte till någonting.

Seminariet kostar ingenting, men om du anmäler dig utan att dyka upp fakturerar vi 250 kronor.

Mer om seminariet

Hur mycket makt finns det i de grammatiska val vi gör? Mer än du kanske tror. Grammatiken påverkar bland annat

  • hur inkluderad läsaren känner sig
  • vilket budskap du skickar
  • vilken uppfattning läsaren får av innehållet.
    .

Genom att hålla koll på grammatiken kan du alltså se till att det du vill förmedla når fram på rätt sätt. Det här får du lära dig mer om under seminariet.

Vad är Grammatikdagen?

Grammatikdagen är en hel dag då vi fokuserar på grammatik i hela landet, både i skolor och i arbetslivet. Syftet är att höja statusen för grammatik och sprida insikten att grammatik är kul. Vi är nämligen övertygade om att med grammatik äger du språket, och med språket äger du världen.