21 maj: Skriva lättläst – öppen kurs

Att skriva lättläst handlar om att anpassa texter så att fler kan ta till sig innehållet – även de som har svårt för att läsa. Under en öppen halvdags­kurs med vår lättläst­expert Amalthea Frantz får du lära dig om grunderna för att skriva lättläst.

Anmäl dig till kursen

 

Målet med kursen

Under kursen får du ta del av grunderna i att skriva lättläst. Du får också bekanta dig med olika praktiska metoder som du kan använda för att förenkla texter. Efteråt kommer du att ha kunskap om olika mål­grupper för lättläst och deras behov.

Experten Amalthea Frantz håller föredrag om lättläst.

Vem passar kursen för?

Kursen passar särskilt för dig som skriver för personer med olika läs­hinder. Du kanske är bekant med lättläst som begrepp, men saknar kunskap om vad som gör en text lättläst för olika målgrupper eller vill veta mer om hur du kan tänka när du ska skriva en lättläst text.

Ur programmet

Under kursen varvas föreläsningar med övningar och diskussioner.

  • Vad är lättläst?
  • Skillnaden mellan lättläst och klarspråk
  • Målgrupper för lättläst
  • Att arbeta med lättläst: innehåll, språk, form och bild
    .

Amalthea FrantzKursledare

Amalthea Frantz är Språk­konsulternas lättläst­expert. Hon arbetar med allt från text­granskning till stora projekt som inbegriper såväl text som form­givning och bild.

Tidigare arbetade Amalthea på Centrum för lättläst. Hon har även varit redaktör för lättläst litteratur på LL‑förlaget på Myndigheten för tillgäng­liga medier (MTM).

Plats: Språkkonsulternas kontor på Sankt Eriksgatan 17 i Stockholm (karta). Den närmaste tunnelbanestationen är Fridhemsplan.

Dag och tid: tisdagen den 21 maj 2019, klockan 9–12.

Pris: 1 980 kronor exkl. moms (2 475 kronor inkl. moms).

Anmäl dig till kursen

 

Tänk på att anmälan är bindande. Om du får förhinder kan du ge din plats till någon annan. Kontakta oss i så fall på info@sprakkonsulterna.se.