Sara RösareSara Rösare

Språkkonsult
Sara är examinerad språkkonsult i svenska. I bagaget har hon även en kandidatexamen i statsvetenskap och ett antal kurser i kreativt skrivande. Intresset för språk, undervisning och samhällsfrågor är de röda trådarna i hennes liv. Hon har flera års erfarenhet av korrekturläsning på förlag och har undervisat i svenska som främmande språk. Hon har även arbetat många år med rättvis handel, för företag och ideella organisationer i Sverige och Tyskland. Som kuriosa kan vi nämna att Sara dessutom har undervisat esperanto på ett barnhem i Brasilien.

Vad gör Sara hos Språkkonsulterna?

Hos Språkkonsulterna arbetar Sara med olika uppdrag, men hon har en särskild passion för textgranskning och personlig rådgivning. Hon är både pedagogisk och uppmärksam, vilket kommer väl till pass: en text som har granskats av Sara är alltid rik på tips och kommentarer till skribenten. Sara är dessutom ansvarig för Språkkonsulternas sociala ansvar och hållbarhetsarbete.

En glimt av privata Sara

Sara är uppvuxen på landet utanför Örebro, bodde sedan under flera år i Berlin innan hon slog hon sig ner i Sundbyberg med sin man. Hon gillar att ha vänner och familj hemma runt ett välfyllt matbord, men även att vara ensam med ett utmanande korsord. Allra bäst mår hon med stabila kängor på långtur i fjällen, gärna med en flora och kamera i ryggsäcken.

På frågan ”Vad är bäst med Språkkonsulterna” svarar hon:

”Att vi är flera språkkonsulter under ett och samma tak. Det är fantastiskt roligt och utvecklande att kunna dela en arbetsvardag med andra som också har ett brinnande språkintresse. Och så är det naturligtvis en tillgång för våra kunder!”

sara.rosare@sprakkonsulterna.se

Back to top