Sara Rösare.

Sara Rösare

Språkkonsult

Sara är examinerad språkkonsult i svenska och en av författarna till boken Uppdrag textgranskning. I bagaget har hon även en kandidatexamen i statsvetenskap och kurser i kreativt skrivande. Intresset för språk, undervisning och samhällsfrågor är de röda trådarna i hennes liv.

Tidigare har hon varit korrekturläsare på förlag och undervisat i svenska som främmande språk. Hon har även arbetat många år med rättvis handel i Sverige och Tyskland.

Vad gör Sara hos Språkkonsulterna?

Sara arbetar med många olika uppdrag, men hon har en särskild talang för digitala texter och UX. Hon är dessutom en pedagogisk språkkonsult. Det gör henne till en uppskattad textgranskare som lägger stor vikt vid att ge konstruktiva kommentarer till skribenten. Hon anlitas också gärna för att utbilda andra som skriver och granskar, både genom kurser och i individuell rådgivning.

Sara är också ansvarig för Språkkvisset och Språkkonsulternas hållbarhetsarbete.

En glimt av privata Sara

Sara är uppvuxen på landet utanför Örebro, bodde sedan under flera år i Berlin innan hon slog sig ner i Stockholmstrakten med sin man. Hon gillar att ha vänner och familj hemma runt ett välfyllt matbord, men även att vara ensam med ett utmanande korsord. Allra bäst mår hon med stabila kängor på långtur i fjällen, gärna med en flora och kamera i ryggsäcken. Som kuriosa kan vi nämna att Sara har undervisat esperanto på ett barnhem i Brasilien.

På frågan ”Vad är bäst med Språkkonsulterna” svarar hon:

”Att vi är flera språkkonsulter under ett och samma tak. Det är fantastiskt roligt och utvecklande att kunna dela en arbetsvardag med andra som också har ett brinnande språkintresse. Och så är det naturligtvis en tillgång för våra kunder!”

sara.rosare@sprakkonsulterna.se

Back to top