helenatusasHelena Tusås

Språkkonsult
Helena är examinerad språkkonsult men har även läst arkeologi, geovetenskap och litteraturvetenskap. Hon har tillbringat några år i Irland och Skottland, och gick bland annat en chefsutbildning vid Irish Management Institute medan hon arbetade som mellanchef på ett stort dataföretag i Dublin. En gång i sin ungdom var hon också den enda kvinnliga mjärdtillverkaren på Orkneyöarna.

Vad gör Helena hos Språkkonsulterna?

Helena tar gärna itu med språkgranskningar på olika nivåer, allt från korrekturläsningar till omfattande redigeringar. Hon älskar att sätta sig in i texter av olika slag och strävar efter att hjälpa skribenten framåt med sina förslag och kommentarer.

En glimt av privata Helena

När Helena inte jobbar med text är hon månskensbonde. Hon bor med sin familj på en gård som hon försöker fylla med olika djur – ju fler, desto bättre. Om det blir någon ledig stund kan hon läsa en spännande bok om fårhälsovård eller skogsbruk.

På frågan ”Vad är bäst med Språkkonsulterna” svarar hon:

”Språkkonsulterna är ett härligt gäng positiva och proffsiga människor med stort kunnande inom många olika områden. Dessutom har Språkkonsulterna humor. Det är viktigt.”

helena.tusas@sprakkonsulterna.se

Back to top