Caroline BjörklundCaroline Björklund

Språkkonsult

Caroline är examinerad språk­konsult i svenska med en för­kärlek för grammatik och text­analys. Hennes hjärta bankar även lite extra hårt för relevant och begriplig patient­information.

Mellan 2017 och 2019 satt hon i styrelsen för vår yrkesförening Examinerade språkkonsulter i svenska, bland annat som webbredaktör.

Vad gör Caroline hos Språk­konsulterna?

Caroline tar alla möjliga uppdrag hos Språkkonsulterna. Helst arbetar hon med webb på olika sätt: antingen som redaktör eller skribent i webbprojekt eller genom att utbilda andra i att skriva för webben.

Hon är även en fena på att transkribera och projektleder våra transkriberingsuppdrag.

En glimt av privata Caroline

Caroline bor i Västerås men är allra helst i Dalarna eller på tur i fjällen. Hon tycker om att vara i naturen och åker gärna längdskidor eller vinterbadar. Framtids­drömmen är ett hus på landet med hund, höns och en stor trädgård.

På frågan ”Vad är bäst med Språk­konsulterna” svarar hon:

”Att jag får göra exakt det jag har utbildat mig till att göra, och att jag är omgiven av personer som älskar språk lika mycket som jag! Här har jag en platt­form för att nå ut och göra skillnad – både för skribenter och för dem som ska läsa texterna.”

caroline.bjorklund@sprakkonsulterna.se

Back to top