Caroline BjörklundCaroline Björklund

Språkkonsult

Caroline är examinerad språk­konsult i svenska med en för­kärlek för grammatik och text­analys. Hennes hjärta bankar även lite extra hårt för relevant och begriplig patient­information. Hon har särskilt riktat in sig på cancer­vården, bland annat i sin kandidat­uppsats om bröst­cancer­patienters individuella vård­planer.

Tidigare har Caroline arbetat med att transkribera intervjuer och fokus­grupper för högskolor och företag. Hon har dessutom frilans­arbetat med allt från korrektur­läsning till över­sättning. I mars 2017 valdes hon in i styrelsen för vår yrkes­förening Examinerade språkkonsulter i svenska och är nu föreningens webb­redaktör.

Vad gör Caroline hos Språk­konsulterna?

Caroline tar alla möjliga uppdrag hos Språkkonsulterna. Helst arbetar hon med texter som riktar sig till externa målgrupper, till exempel patienter eller medborgarna i en kommun. Hon är även en fena på att transkribera och tar sig gärna an långa intervju­projekt. Webb­kommunikation och sociala medier är också vanligt förekommande inslag i Carolines arbets­vardag.

En glimt av privata Caroline

Sommaren 2015 lämnade Caroline sin hemstad Stockholm, och hon bor numera med sin sambo i Västerås – en flitig pendlare med andra ord! Förutom att åka tåg tycker hon om att omge sig av gröna växter, att resa, att laga och äta god mat och, framför allt, att ge sig ut på vardags­äventyr och upptäcka små sjöar eller natur­stigar i skogen. Framtids­drömmen är ett hus på landet med hund(ar), höns och en stor trädgård.

På frågan ”Vad är bäst med Språk­konsulterna” svarar hon:

”Att jag får göra exakt det jag har utbildat mig till att göra, och att jag är omgiven av personer som älskar språk lika mycket som jag! Här har jag en platt­form för att nå ut och göra skillnad – både för skribenter och för dem som ska läsa texterna.”

caroline.bjorklund@sprakkonsulterna.se

Back to top